maandag 14 september 2015

Salon Residence '15

Tropen, Art Deco, Miami, LA. Rijke materialen zoals fluweel, marmer, messing en goud, Blauw (de trendkleur voor de komende winter). Eclectische aankleding van ruimte, decoratie, volle kleuren en aaibaarheid. Behang is terug en hoe! Drukke prints, art deco, geometrische patronen en tropische prints. 

Dit waren toch wel dé onderwerpen van Salon Residence 2015.  Residence wilde met dit eerste event de nadruk leggen op het beleven van hun blad. Daar ben ik natuurlijk van en dat is volgens mij heel goed gelukt!
Het Singer museum te Laren was (van 10 t/m 13 september) omgetoverd tot een huis met 16 kamers ingericht door 20 interior designers -gevestigde namen en nieuw talent- van ons land. De museumwinkel was omgetoverd tot pop-up warenhuis, waar je bijzondere cadeaus en accessoires kon kopen. Daarnaast bood Residence ook een drie dagen programma met lezingen, rondleidingen en de mogelijkheid om met gevestigde namen uit het vak in contact te komen.
Met dit nieuwe event Salon Residence willen ze Nederlands & Belgisch beste en bekende interior designers in de spotlight zetten. “We weten allemaal welke couturier verantwoordelijk is voor onze lievelingsjurk of jas en welke chef ons favoriete gerecht klaarmaakt. Maar we weten vaak niet wie de winkel heeft ontworpen waar we onze kleding kopen en het restaurant heeft ingericht waar we genieten van ons eten.”

Zelf had ik maar weinig tijd en kon gelukkig één lezing volgen over 'wat is luxe anno 2015' (voelde toch wat vreemd na dagen van nieuws over vluchtelingen). Daarnaast natuurlijk 'het huis der ontwerpers'. 
De lezing had zeker interessante sprekers (Nina Campbell, Kate Hume, Pierre Frey) maar bleef door oppervlakkige vragen hangen in wat luxe betekende voor de opdrachtgevers van deze ontwerpers en hen zelf. Jammer, want mijns gevoel is er bij de nieuwe generatie op dit vlak wel degelijk een verandering gaande (sharing economie en bewuster leven).

Het 'droomhuis' was zeker de moeite waard. Je waande je in luxe der materialen, vormen en kleuren. Alle in de stijl van Residence. Echte kunstwerken waarin het beste was verwerkt. Het enige jammere was dat ik snel afgeleid werd door de hoeveelheid aan verstopte vogels (wow, het bedrijf dat deze vogels verhuurd doet al twee jaar goede zaken!),  en de bezoekers die gekleed waren alsof ze naar een cocktail party gingen. 

Ondank bovenstaande was ik erg blij dat ik deze beurs heb bezocht. Inspiratie is gehaald voor event management, styling, kleur gebruik, vormen en materialen. Mijn complimenten aan de organisatoren die hopelijk Salon Residence 2016 weer mogelijk gaan maken. Echt een aanrader!

Eveline Schmitz
 Hilde Conelissen

 Rolfien Vos

Gallerij wanddoek van Exposize

Tropen en Artdeco

Resultaat van de speurtocht der tropisch gekleurde vogels ;-)

1 opmerking:

  1. Wat vreemd toch, dat een feestje voor mensen is, wat het niet is voor dieren: opgezet, waar jij doet alsof het feestje van de vogels is, door het te benoemen als zoektocht der tropisch gekleurde vogels, waar het jouw zoektocht is, niet die van de vogels!

    BeantwoordenVerwijderen